Carrièremogelijkheden in België

Met de grootste Evonik-vestiging buiten Duitsland is Evonik in België een fantastische plek om te werken in zowel productie-, technische als administratieve functies.

EEN KIJKJE BIJ EVONIK IN BELGIË

Eén van de grootste multi-user sites van Evonik bevindt zich in Antwerpen, België, waar elf productie-eenheden actief zijn voor de vier segmenten van de onderneming: Nutrition & Care, Resource Efficiency, Performance Materials en Technology & Infrastructure. Evonik Antwerpen is de grootste site van het internationale concern buiten Duitsland en bestaat uit 109 hectare grond waarop de grootste installatie wereldwijd van Evonik voor de productie van methionine staat.

In Antwerpen worden producten voor uiteenlopende toepassingen geproduceerd. De Belgische vestiging produceert onder meer grondstoffen voor de productie van siliconen voor de elektronica- en communicatie-industrie, evenals bindmiddelen voor drukinkten, verven en lakken, en grondstoffen voor autobanden.

De productievestiging in Antwerpen onderscheidt zich door haar uitstekende infrastructuur met een haven die een logistiek voordeel betekent voor de site, en door de goede verbindingen over de weg en via het spoor. Het is de thuisbasis van meer dan 1000 Evonik-medewerkers die elke dag het verschil maken.

Solliciteer nu!

EVONIK ANTWERPEN BEKENT KLEUR! 

Vol enthousiasme werkten onze schilders aan deze kleurrijke oversteekplaats op onze Belgische site in Antwerpen. Het zebrapad geeft 365 dagen per jaar een duidelijk signaal dat diversiteit en inclusie belangrijk zijn voor Evonik. Afhankelijk van het perspectief van waaruit je naar het zebrapad kijkt, zie je een kleurrijk 3D-effect dat symboliseert dat we ruimte maken voor ieders perspectief. Daarmee geeft Evonik Antwerpen 365 dagen per jaar het voorbeeld voor het omarmen van diversiteit en inclusie!

België is het zesde dichtstbevolkte land van Europa met een bevolking van meer dan elf miljoen mensen die op een oppervlakte van dertigduizend vierkante meter wonen, en het is verdeeld in drie gewesten: het Vlaamse, het Waalse en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. België werd onafhankelijk van Nederland na de Belgische revolutie in 1830, en was één van de zes oprichtende landen van de Europese Unie (EU).

Antwerpen is de grootste stad van België qua oppervlakte en de tweede grootste qua aantal inwoners na Brussel. Ze ligt slechts veertig kilometer ten noorden van Brussel en heeft één van de grootste havens ter wereld, Port of Antwerp-Bruges.

In de Antwerpse skyline neemt de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, trots haar plaats in. Iets verderop trekt het MAS de aandacht: in dit "Museum aan de Stroom" is het uitzicht misschien wel het mooiste kunstwerk. Vanaf het 60 meter hoge dak kan je de hele stad bewonderen. De haven van Antwerpen is de grootste opslaghaven van cacaobonen ter wereld. Alle grote Belgische chocolademerken zijn in Antwerpen te vinden, evenals ambachtelijke chocolatiers die hemelse creaties maken. Ook bierliefhebbers komen in Antwerpen aan hun trekken. "Bolleke" is hét Antwerpse bier en een icoon van de stad.

MAAK KENNIS MET HET EVONIK-TEAM IN BELGIЁ

WARD EN FONS

“Worstel niet met hokjesdenken, praat met elkaar”. In de verhalenreeks van de campagne ‘Iedereen Evonik – Iedereen uniek’ is het deze keer een dubbelinterview Ward en Fons  over (samen)werken bij Evonik, vooroordelen en simpele oplossingen.

Lees verder

MIMOZE

Vrouwen in wetenschap: Wie zijn ze? Wat doen ze? En vooral, wat drijft hen? We vragen het aan Mimoze Zymberi, laborant bij Evonik Antwerpen waar ze verantwoordelijk is voor de kwaliteit van tussen- en eindproducten.

Lees verder

Ertan

Stage, opleiding, bijscholen – voor Ertan, procesoperator bij Evonik Antwerpen – is “stilstaan” geen optie. In zijn People Story vertelt hij wat hem motiveerde om bij Evonik te komen werken en welke toekomstverwachtingen hij heeft.

Lees verder

WERKEN BIJ EVONIK IN BELGIË

Evonik biedt alle medewerkers een diverse en inclusieve werkcultuur met multinationale teams die samenwerken aan één doel: het leven verbeteren. Met meer dan 33.000 medewerkers over de hele wereld is de toonaangevende onderneming voor speciaalchemie een dynamische en opwindende werkplek.

WIJ WERVEN AAN

Denk je dat jij de juiste kandidaat bent om ons team aan te vullen? Wij zijn altijd op zoek naar geweldige mensen zoals jij! Evonik biedt vele voordelen, waaronder thuiswerkmogelijkheden en een dynamische internationale omgeving. Voor meer informatie over programma's of jobs bij Evonik, ontdek onze rubriek Opportunities of zoek in onze vacatures.

Je kan ook rechtstreeks contact met ons opnemen of ons contactformulier invullen.

VEELGESTELDE VRAGEN

Eén van de grootste productievestigingen van Evonik ter wereld bevindt zich in Antwerpen, terwijl er nog een productievestiging is in Oostende (Evonik Silica Belgium). In Leuven bouwt de expertise van Porphyrio voort op de nieuwste knowhow van big data-technologie en biostatistiek in combinatie met de pluimvee-industrie. Een administratief kantoor in Brussel verzorgt de strategische en politieke communicatie.

Door onze productievestiging in Evonik Antwerpen hebben we voortdurend jobs voor ingenieurs, logistieke professionals en andere productiegerelateerde functies.

Alle Evonik-vacatures staan online in ons jobportaal. Je kan makkelijk door de vacatures bladeren met behulp van vele filteropties, zoals locatie en functiecategorie.

All Evonik jobs are posted online in our jobs portal. You can browse through the jobs easily using many filtering options, including locations and job families.

Je kan contact opnemen met onze hulplijn voor sollicitanten: 0800 2386645 of van buiten Duitsland +49 201 177 4200 (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur). Stuur technische vragen naar karriere-tech@evonik.com en beschrijf het technische probleem. Vergeet niet dat sollicitaties die naar dit adres worden gestuurd, niet worden meegenomen in het sollicitatieproces. Als je problemen hebt met het openen van de PDF's die op sommige pagina's kunnen worden gedownload, heb je de nieuwste Adobe Acrobat Reader of een PDF Reader nodig.

Ondersteuning bij de verhuis is afhankelijk van het individuele geval en de vereisten voor de functie waarvoor je solliciteert. Bespreek de mogelijkheden met je HR-verantwoordelijke of een lid van het team Talent Acquisition tijdens het sollicitatiegesprek.

Voor de meeste landen heb je een speciaal visum nodig als je er wilt werken. Belangrijk om weten is dat veel landen in Europa deel uitmaken van de Schengenzone, een gebied waarin 27 Europese landen hun binnengrenzen hebben afgeschaft, voor vrij en onbeperkt verkeer van personen. Dit betekent dat als je uit een land komt dat deel uitmaakt van de Schengenzone, je mogelijk geen visum nodig hebt om in een ander land in dezelfde zone te werken. Onze lokale site managers en hun medewerkers kunnen je helpen uitzoeken wat de regels zijn voor hun specifieke locatie.

Het is altijd een goed idee om de lokale taal te spreken van het land waar je gaat wonen en werken. Bij Evonik is dit echter niet altijd vereist, omdat Engels de belangrijkste voertaal is in al onze vestigingen.